Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Očekivali su da im predamo KiM na tacni, kad se to nije desilo - počele provokacije

© Tanjug / RADE PRELIĆLider SNS Aleksandar Vučić na skupu u Pančevu
Lider SNS Aleksandar Vučić na skupu u Pančevu - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Sve što se danas dogodilo na Kosovu i Metohiji nije slučajno, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da su Albanci očekivali da im predamo KiM na tacni, a da su probleme počeli da prave pošto smo rekli da nećemo da odustanemo od međunarodno pravnih normi, Povelje UN, Ustava Srbije i teritorijalnog integriteta.
Vučić je rekao da se Srbija suočava sa bezbroj teškoća, koje su nekad iznutra nekad spolja izazvane, ali da naša država nije šaka zobi.
Prema njegovim rečima, nije slučajno što su Albanci u Kosovskoj Mitrovici danas predstavili svog gradonačelnika.
„Kažu normalno je, Kvinta kaže legalni su izbori, a zamislite šta bi rekli za Srbiju da je tri odsto izašlo. Hoću da znate da ništa što se danas događa nije slučajno, očekivali su da im predamo KiM na tacni i kažemo pomirili smo se, imali ste pravo što ste nas bombardovali“, naveo je Vučić i dodao:

"Pošto smo rekli da nećemo da odustanemo od podrške međunarodno-pravnim normama, Povelje UN, Ustava Srbije i teritorijalnog integriteta - onda su počeli da prave probleme. Veoma sam zabrinut jer nikada ne znate kakva će provokacija iz Prištine da dođe".

Vučić je, na skupu u Pančevu, ponovio da je veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji.
„Ono što možemo da činimo i radimo je da sačuvamo svoju zemlju i to radimo, plašim se da ćemo morati da budemo čvršći i snažniji da odbranimo svoju zemlju“, kazao je Vučić i poručio:

Danas kažem kao predsednik Republike - radite šta hoćete i spolja i ovde u zemlji, neću vam dozvoliti da Srbiju razorite i nećete dobiti nezavisno Kosovo, kao što se nadate, moraćete neke druge da postavite.

Vučić je naglasio da Kosovo neće biti nezavisno.
Napomenuo je i da ga mnogi u SAD optužuju, da je „pustio Ruse i Kineze“ u Srbiju, ističući da je takav jer Srbiju ne da nikome, pa ni najmoćnijima.
„Kažu, Vučić je ovakav, onakav. Takav je, znate zbog čega? Zato što ne da Srbiju ni najmoćnijima. Zato što štiti Srbiju, jer mi je Srbija sve na svetu. Ne dam im da Kosovo bude nezavisno. Neće nam niko govoriti kome ćemo da uvodimo sankcije, niti će nam reći da ćemo biti deo nekog pakta. Narod Srbije će da određuje o svemu. Narod je rekao da smo neutralni i da ćemo sami da čuvamo zemlju. Jedan dan da poživim i ni dana više, ponosan sam što sam ovo izgovorio kao predsednik Srbije. Vodio sam nezavisnu politiku, politiku suverene Srbiju, a vi? Nastavite, udarajte, ali Srbiju da slomite nećete“, poručio je Vučić.

„Sestrinske službe nas upozoravaju da se sprema obojena revolucija“

Vučić je naveo da je razgovarao sa ljudima iz službi, od kojih je saznao da, kako je kazao, sestrinske službe sa istoka upozoravaju da, kada je reč o protestima „Protiv nasilja“, moguće da se radi o „obojenim revolucijama“.
„To su odvratni pokušaji da se zloupotrebi tuga. Kao predsednik Republike vam kažem — Srbija je sita vaših revolucija, dolazaka ljudi pod stranim uticajima, i uništavanja svega što je srpsko, naših vitalnih nacionalnih interesa“, kazao je Vučić.
Dodao je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti podržao proteste.
„Na čijoj strani je Aljbin Kurti, koga on podržava, vlast ovde, ili one koji će maltretirati građane na Gazeli? Da neće nas? Ne, nego one koji će maltretirati građane. Zar to nije jasno, ko je na pravoj strani“, rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je dodao da je spreman da sa svima razgovara, ali da ne pristaje na ucene.
„Nikome od njih neću da pretim, jer i oni su građani Srbije i uvek će imati ispruženu ruku, ali im nećemo dozvoliti da na silu i da protivzakonito vode politiku protiv naših nacionalnih interesa, onima što kažu da Srbi u Crnoj Gori ne treba da postoje, što hoće da nam ukinu Republiku Srpsku“, kazao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala