Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sputnjiku potvrđeno: U Srbiji nema radijacije

© Sputnik / Lola Đorđević Pogled na prestonicu Srbije sa kule Beograd
Pogled na prestonicu Srbije sa kule Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Izmerene vrednosti nivoa zračenja za sada ne potvrđuju ispuštanje radioaktivnih materija u životnu sredinu, niti ukazuju na potrebu sprovođenja mera zaštite od jonizujućeg zračenja, saopštio je Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.
Direktorat se oglasio povodom informacija da je prilikom uništavanja skladišta municije u Ukrajini došlo do oslobađanja radioaktivnih materija u životnu sredinu.
Ovo nezavisno regulatorno telo redovno prati nivo radioaktivnosti na teritoriji Evrope preko platformi za razmenu radioloških podataka Evropske komisije i Međunarodne agencije za atomsku energiju.

„U ovom trenutku sve je u Srbiji na nivou prirodnog zračenja, a merenje gama zračenja, koje se prenose na daljinu, građani konstantno mogu da prate na našem portalu“, rečeno je Sputnjiku u Direktoratu.

Pored podataka iz inostranstva, na portalu ovog regulatornog tela moguće je videti i rezultate koje pokazuju naše merne stanice.
O uništavanju municije sa osiromašenim uranijumom, koju je Zapad isporučio Ukrajini, danas je govorio sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev. On je naveo da je u Poljskoj zabeležen porast radijacije.
Opasnost od radijacije - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
RUSIJA
Rusija: Radioaktivni oblak ide ka Evropi, Poljska demantovala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala