- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Borac za primer i ponos Srbije: „Pre dve godine je proradio veliki inat“

© Foto : ABA/Crvena zvezda mtsSaša Obradović, Crvena zvezda
Saša Obradović, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Nadala se košaraška Srbija da će prvi put posle 2010. godine imati svoju ekipu na završnom takmičenju Evrolige, ali kako Partizan to nije uspeo da učini sve oči su sada uprte u Sašu Obradovića koji želi da u Kaunasu napravi novo čudo sa Monakom.
Iz nekog razloga njegova ekipa je nosila epitet autsajdera u plej-of duelima sa Makabijem, ali je u majstorici pokazala karakter i stigla među četiri najbolja tima Evrope.
 Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Obradović za Sputnjik posle istorijskog uspeha: Čekao sam 18 godina – važno je ostati svoj i verovati
„Nisam bio ni svestan posle pete utakmice plej-ofa šta smo napravili, iako smo u regularnom delu sezone bili među četiri najbolje ekipe, ovo je sada stepenik više. Počastvovan sam što sam među najboljim trenerima i igračima, ne samo ovde, nego sam i među najboljim srpskim trenerima. Nadam se da ću dobro promovisati ne samo Monako i Francusku, nego i srpsku košarku“, rekao je Obradović.
To će, kako je rekao, biti možda i najveći izazov, da opravda zvanje izdanka srpske košarkaške škole.
„Sigurno je da ima težine zbog onoga što su ljudi pre mene uradili, ja kada bih jednu titulu samo maznuo možda ne bi bilo loše“, naveo je Obradović uz osmeh.
Ali, iz srpske košarke je otišao na mala vrata, želja da radi u voljenoj Crvenoj zvezdi mu se obila o glavu i te 2020. je ostao bez posla.
„Samo ja znam koliko je teško svakog dana raditi u Monaku, naročito u ovim vremenima, mislim da sam uspeo da se prilagodim, iako neke stvari još ne mogu da prihvatim, ali zarad rezultata i atmosfere moraš biti prilagodljiv. Moja promena počinje od pre dve godine, u onom momentu kada nisam imao posao, kada sam ga izgubio... Proradio je baš veliki inat u meni, da dokažem svima da ja pripadam ovde i da sam nezasluženo stavljen na stranu. Napravilo me je sve to u ljudsko čudovište, kako se kaže, u želji da napravim uspeh. To me je vodilo sve vreme, uz disciplinu na velikom nivou koja je podignuta na još veći i ne mogu da ne očekujem još nešto više“, istakao je Obradović.
Njegov Monako će u polufinalu Evrolige igrati protiv Olimpijakosa, dok se u drugom meču borbe za finale sastaju španski rivali, Real Madrid i Barselona.
Zvezda i Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Zvezda i Obradović u epizodi – „ako od ljubavi do suda ima tako malo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala