- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradovićev Monako odigrao jednu od najgorih četvrtina u istoriji Evrolige – Olimpijakos je u finalu

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaTrener KK Monako Saša Obradović
Trener KK Monako Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Monaka koje sa klupe predvodi srpski trener Saša Obradović vodio je 12 razlike protiv Olimpijakosa na poluvremenu polufinala Evrolige, ali... potom se potpuno istopio. Pirejci su na kraju proekrenuli i slavili sa ubedljivih 76:62.
Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj se Monako istopio, a Olimpijakos je taj deo igre dobio sa neverovatnih 27:2! Tako nešto se ne pamti u istoriji Evrolige. Ovo je ujedno najveća razlika između dve ekipe u okviru jedne četvrtine na Fajnal forovima, a i dva poena je najmanje datih poena za 10 minuta do sada. Prethodno je CSKA držao negativni rekord sa pet datih poena.

Zaista su se mnogi ljubitelji košarke pitali šta su gledali u tim momentima. Verovatno ovu deonicu možemo nazvati jednom od najgorih u istoriji Evrolige, u izvedbi Monaka.

Najefikasniji u pobedi Olimpijakosa bio je MVP Evrolige Vezenkov sa 19 poena, dok su kod Monaka najbolji bili Majk Džejms i Eli Okobo sa po 17 datih poena. Papanikolau je ubacio 15 poena, a Fal 12 kod pobedničkog sastava.
Olimpijakos je imao daleko veću podršku sa tribina, sticao se utisak da se igra u Atini, a ne u Kaunasu, ali su crveno-beli ušli u meč prilično nervozni, promašili su nekoliko zicera.
Sa druge strane, Monako je to znao da kazni pa je tim Saše Obradovića došao do prednosti na startu duela. Džejms je pogađao, a Olimpijakos nije iksoristio na startu prednost u iskustvu koje ima na velikim utakmicama.
Sve to dovelo je Kneževe do prednosti od 12 poena na poluvremenu, ali je bilo jasno da će Olimpijakos pokušati da odgovori, posebno u trećoj četvrtini.
Tako je i bilo, Pirejci su krenuli drugo poluvreme sa mnogo više ambicija, Papanikolau, Fal i Kenan su želeli nekako da istope prednost Monaka, pa je Olimpijakos vrlo brzo uhvatio priključak i samo četiri poena minusa, a posle trojke Papanikolau Olimpijakos se potpuno vratio u meč serijom 14-0!
Jednostavno, Olimpijakos je davao poene u seriji, navijači su bili glasni, a Saša Obradović jednostavno nije uspeo da uspori nalete crveno-belih.
Posle toga, Monako nije imao šanse za finale.
Olimpijakos će igrati protiv pobednika duela Real Madrid - Barselona.
Nikola Jokić i Majk Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
SPORT
„Ne govorite o Denveru, ne govorite o Jokiću... I znate šta?“ – trener očitao lekciju Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala