- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Amerika koordinisala atentatima na Prilepina, Tatarskog i Dugine

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Ubistvo vojnog reportera Vladlena Tatarskog i Darije Dugine, kao i dizanje u vazduh automobila u kojem se nalazio pisac Zahar Prilepin, organizovala je ukrajinska služba bezbednosti u neposrednoj koordinaciji sa Vašingtonom, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„Stvarajući nove pretnje nacionalnoj bezbednosti Rusije, kijevski neonacistički režim kog podržavaju Anglosaksonci, preneo je terorističke akcije na teritoriju naše zemlje“, rekao je on.
„Prema podacima kojima raspolažemo, na teritoriji Ruske Federacije organizovani su teroristički napadi, a među njima su ubistvo Darije Dugine i Vladlena Tatarskog, dizanje u vazduh automobila Zahara Prilepina, eksplozija na Krimskom mostu kao i eksplozije na gasovodima `Severni tok`“, istakao je on.
Pritom, kako je rekao, ti teroristički napadi su organizovani paralelno sa unapred pripremljenom informacionom kampanjom Vašingtona i Londona sa ciljem da se destabilizuje politička i društvena situacija u Rusiji, kao i njen ustavni poredak i suverenitet.
Zapad na čelu sa SAD je direktno umešan u konflikt u Ukrajini na strani terorističkog ukrajinskog režima. Strani plaćenici i savetnici učestvuju u borbenim dejstvima zajedno sa ukrajinskim neonacistima“, naglasio je.
Takođe je kazao i da instruktori NATO nastavljaju da pripremaju ukrajinske diverzanstko-terorističke grupacije i da koordinišu njihovu aktivnost što se celom svetu potom servira kao „američka pomoć odbrani Ukrajine“.
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
RUSIJA
Ruski MIP: Za teroristički napad na Prilepina nije odgovoran samo Kijev nego i SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala