- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Poljoprivrednici blokirali novi put za Pančevo, propuštaju se prioriteti

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIĆProtest poljoprivrednika
Protest poljoprivrednika - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Poljoprivrednici iz pančevačkog kraja blokirali su traktorima novi put za Pančevo, izjavio je za Tanjug Marko Bojtar iz Udruženja poljoprivrednika Dolovački paori i naveo da se svi prioriteti, dakle prevenstveno medicinske službe, ali i stranci propuštaju.
"Da bi se narod relaksirao na alternativnom starom putu za Beograd kod hotela Tamiš rade se periodična propuštanja. Ovako će biti do daljnjeg", rekao je Bojtar
Prema njegovim rečima u Pančevu protestuju pretežno ratari jer su nezadovoljni što se jučerašnjim odlukama Vlade Srbije izašlo u susret samo mlekarima, dok zahtevi ratara nisu ispunjeni.
Vlada Srbije usvojila je juče više izmenjenih uredbi koje se odnose na poljoprivredu, a tiču se povećanja subvencija po grlu za priplodne mlečne krave i povećanja prelevmana i premija za mleko.
Prelevmani za sireve i ostale proizvode biće povećani na 300 dinara, ali i uvedeni prelevmani na evaporisano mleko u iznosu od 300 dinara, a podižu se subvencije po grlu za priplodne mlečne krave i to sa 30.000 na 40.000 dinara, dok će premije za mleko biti povećane sa 15 na 19 dinara po litru u drugom, trećem i četvrtom kvartalu ove godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala