- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović na prijemu povodom Dana nezavisnosti: Crna Gora konačno ujedinjena

© Sputnik / Lola ĐorđevićDritan Abazović,
Dritan Abazović,  - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2023
Pratite nas
Na Trgu nezavisnosti u Podgorici večeras se obeležava Dan nezavisnosti Crne Gore, a na prijemu tim povodom premijer Dritan Abazović je izjavio da je Crna Gora konačno ujedinjena.
Abazović je rekao da se tradicionalno, uoči 21. maja, obeležava „najlepša crnogorska majska zora“.
On je ocenio da je Crnu Goru 17 godina nezavisnosti naučilo brojnim lekcijama, koje će budućim generacijama služiti za nauk.
„Ostanimo čvrsto na zemlji, budimo skromni, ali i odlučni da nastavimo putem uspeha kojim je naša država sigurno krenula“, kazao je Abazović.
Abazović je naveo da je Crna Gora u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije postigla istorijske pomake i da je to danas zemlja veće pravde, u kojoj nema nedodirljivih.
„Okrećemo novi list, za savremenu Crnu Goru. Sad kad naša reka demokratije teče nezaustavljivo u more slobode, optimizma i pomirenja, fokusirajmo se na viziju razvoja države. Ovo je država svih njenih građana. Konačno ujedinjena, bez diskriminacije, sa pozitivnim ekonomskim parametrima. Dajmo svi doprinos da bude zemlja večitih osmeha“, poručio je Abazović.
Svečanom prijemu prisustvuje i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, a „Vijesti“ prenose da im je iz Skupštine potvrđeno da će Eskobar prisustvovati sutra i inauguraciji novoizabranog predsednika Jakova Milatovića.
Jakov Milatović, takođe, prisustvuje ceremoniji.
Crna Gora obeležava Dan nezavisnosti, odnosno dan kada se izdvojila iz Državne zajednice SRJ izjašnjavanjem građana na referendumu, održanom 21. maja 2006. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala