- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tokio zaćutao: Na izložbi u Hirošimi izostavljeno ko je bombardovao grad /foto/

Uništena Hirošima, posle bacanja atomske bombe iz američkog B-29, 06. avgusta 1945. Pilot Pol Tibets avion je nazvao "Enola Gej", po svojoj majci
Uništena Hirošima, posle bacanja atomske bombe iz američkog  B-29, 06. avgusta 1945. Pilot Pol Tibets avion je nazvao Enola Gej, po svojoj majci - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Uoči samita G7 koji 19. maja počinje u Horošimi, dopisnik Sputnjika iz Japana posetio je izložbu koja je organizovana u pres centru, gde su na štandu pokazani snimci posledica američkog bombardovanja grada.
Interesantno, na štandu se nigde ne ukazuje ko je odgovoran za ovu strašnu tragediju japanskog naroda. Postoji samo kratka napomena - fotografije američke vojske.
Naš dopisnik uputio je pitanje kustosima izložbe, šta je razlog za tako očigledno „ćutanje“.
„Razlog je taj što štand ima za cilj da vizualizuje Hirošimu u različitim periodima njene istorije. Želimo da pokažemo kako izgleda miran život i realnost nakon atomskog bombardovanja. Ceo dizajn štanda se vrti oko toga. Nastojimo da pokažemo drugu stranu života nakon upotrebe nuklearnog oružja, Kako dolazi do obnove nakon patnje. Naš cilj je da ljudi ne zaborave do čega vodi upotreba atomskih bombi", objasnili su kustosi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala