- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija ogorčena: Vašington ignoriše ukrajinski terorizam

© AP Photo / Jon ElswickAmerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA
Amerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Američka strana ignoriše činjenicu da Kijev, koji dobija svestranu pomoć Vašingtona, ne krije svoje terorističke aktivnosti, saopštila je ruska ambasada u SAD.

„Izazivaju ozlojeđenost nedavne izjave predsednika američkog Stejt departmenta da su navodno neobavešteni o saopštenjima rukovodstva ukrajinske vojne obaveštajne službe o umešanosti kijevskog režima u ubistva i pokušaje ubistava ruskih novinara. U Vašingtonu smatraju da je bolje da 'ne primećuju' da Kijev, koji je dobio svestranu američku podršku, više ne krije svoje terorističke aktivnosti“, navodi se u saopštenju ruske ambasade na Telegramu.

Ruska strana konstatuje da pumpanje kijevskog režima oružjem, obaveštajnim podacima, novcem ne prestaje.
„Istovremeno, ovde dozvoljavaju sebi da diskutuju o tome da li da Rusiji, koja vodi borbu protiv nacizma u njegovom najekstremnijem obliku, dodele status 'zemlje koja sponzoriše terorizam'. Izuzetno licemerje. Potpuno je očigledno da je režim Vladimira Zelenskog teroristički, jer njemu ljudski život ne vredi ni groša“, zaključuju ruske diplomate.
Ranije je zamenik šefa pres-službe Stejt departmenta Vedant Patel izjavio da američki spoljnopolitički resor nije upoznat sa izjavama šefa Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova koji je rekao da njegova struktura stoji iza terorističkih napada na poznata lica u Rusiji.
O tome kako terorističkim napadima na istaknute ličnosti u Rusiji Ukrajina želi da unese strah i nemir u ruski narod govorila je Ljubinka Milinčić u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju:
Darija Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Šef ukrajinskih obaveštajaca priznao: Kijev umešan u ubistva poznatih Rusa
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Pismo Nebenzje SB UN: Izjave iz Kijeva o ubistvima Rusa- rusofobija i diskriminacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala