- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Premijera dokumentarnog filma o herojskoj 37. motorizovanoj brigadi u Beogradu

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijePremijera dokumentarnog filma o herojskoj 37. motorizovanoj brigadi
Premijera dokumentarnog filma o herojskoj 37. motorizovanoj brigadi - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Premijera dokumentarnog filma „Herojska 37. motorizovana brigada“ u produkciji Vojnofilmskog centra „Zastava film“ Uprave za odnose sa javnošću održana je večeras u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.
Projekciji ovog dokumentarnog filma, trećeg u okviru serijala „Herojske brigade”, prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, ratni komandant 37. motorizovane brigade general u penziji Ljubiša Diković, borci nekadašnje herojske 37. motorizovane brigade i članovi njihovih porodica, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i gosti.
Uprava za odnose sa javnošću i Vojnofilmski centar „Zastava film“, iz osećaja najdubljeg poštovanja prema žrtvama i herojstvu pripadnika naše vojske, koji su te 1999. godine stali na branik otadžbine, pokrenuli su dokumentarni serijal „Herojske brigade“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Treći film iz ovog serijala posvećen 37. motorizovanoj brigadi nastao je u saradnji sa pripadnicima te slavne brigade i gledaocima približava njihove zadatke, borbe i dešavanja u zoni dejstava, a posebnu vrednost ovom ostvarenju daju svedočanstva boraca koja su, ovim putem, sačuvana od zaborava.
Film reditelja Marka Kamenice i snimatelja Mirka Lukanovića priča je o jednom vremenu i svojevrsno svedočanstvo o doprinosu ove herojske brigade odbrani otadžbine, kao i o duhu i vrednosnom sistemu koji su je krasili.
U nastavku dokumentarnog serijala „Herojske brigade“ u pripremi je i premijera filma „Herojska 549. motorizovana brigada“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala