- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlahovićeva magija nedovoljna – Sevilja i Roma u finalu Lige Evrope

© AP Photo / SpadaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2023
Pratite nas
Dušan Vlahović, srpski reprezentativac, postigao je gol za Juventus u revanš meču polufinala Lige Evrope protiv Sevilje za svega dva minuta provedena na terenu, ali je Suso pogodio za produžetke, a potom Lamela za pobedu. Na drugoj strani mesto u finalu obezbedila je i Roma posle revanša sa Bajerom, zahvaljujući pobedi u prvom meču (1:0).
Vlahović je odlukom trenera Maksa Alegrija ostao na klupi, u 63. minutu je zamenio indisponiranog kolegu Mojzea Kena, a svega dva minuta kasnije postigao je i gol za vođstvo svoje ekipe od 1:0.
Ipak, nije dugo trajala prednost Juventusa, u 72. minutu je izjednačio Suso.
Tokom prvog poluvremena viđen je samo jedan gol na četiri utakmice i to u mreži Bazela jer je fudbaler Fiorentine Nikolas Gonsales bio precizan u 35. minutu čime je rezultat u tom duelu izjednačen na ukupnih 2:2 jer su Švajcarci slavili sa 2:1 u prvom duelu iz Firence.
Ipak, u 55. minutu domaći su izjednačili, odnosno poveli u ukupnom rezultatu golom koji je postigao Zeki Amduni, a ponovo je prednost Italijanima doneo Gonsales, pogotkom u 72. minutu.
U produžetke su otišli Fiorentina i Bazel, ali i Juventus i Sevilja iako su Španci bili konkretniji u završnici. Fudbaleri Sevilje su napadali, dok Juventus nije mogao da priđe protivničkom golu.
Dok je u Sevilji i Bazelu bilo neizvesno, sa nešto manje drame završen je meč Bajera i Rome, a rezultat 0:0 odveo je italijanski klub u finale Lige Evrope. Na drugoj strani finale, ali u Ligi konferencija obezbedio je Vest Hem pobedom nad AZ Alkmarom 1:0.
U Španiji se za to vreme ništa nije promenilo, tokom produžetka Sevilja je nastavila da bude agresivnija, a odmah u 95. minutu gol je postigao Erik Lamela. Napeto je bilo u nastavku, a u 115. minutu Markos Akuna dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton što nije ni primetio pa mu je trebalo vremena da shvati da mora da napusti teren.
Sevilja je uspela da ostane mirnija u neizvesnim produžecima, a gol Lamele bio je dovoljan za pobedu i plasman u finale gde ih čeka Roma.
Kada reč o produžecima u Bazelu, bolje ih je iskoristila Fiorentina koja je do pobede i mesta u finalu Lige konferencije stigla posle gola Nikolasa Gonzalesa pobedom od 3:1.
Liga Evrope
Bajer – Roma 0:0 (0:1), prva utakmica 0:1
Sevilja – Juventus 2:1 (0:0), prva utakmica 1:1
Liga konferencija
AZ Alkmar – Vest Hem 0:1 (1:3), prva utakmica 1:2
Bazel – Fiorentina 1:2 (0:1), prva utakmica 2:1
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala