- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Direktor Uprave carina: Nema nikakve zabrane izvoza u Rusku Federaciju

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaKamioni na granici Kalinjingradske oblasti sa Litvanijom
Kamioni na granici Kalinjingradske oblasti sa Litvanijom - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Direktor Uprave carina Branko Radujko izjavio je da nema nikakvih sankcija, odnosno zabrane izvoza u Rusku Federaciju, demantujući navode Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), koji je prethodno saopštio da je Ministarstvo finansija, preko Uprave carina, počelo uvođenje sankcija Rusiji.
„Nema nikakvih sankcija odnosno zabrane izvoza u Rusku Federaciju. Poljoprivrednici koji na rusko tržište izvoze svoje proizvode apsolutno nemaju razloga za brigu. Srbija je slobodna zemlja koja ima razvijene spoljnotrgovinske odnose sa svima i veoma efikasne i za sve jednake i transparentne izvozne i uvozne procedure”, poručio je Radujko.
Kako je saopšteno iz Uprave carina, on je naglasio da dezinformacije koje su se danas pojavile u javnom prostoru od strane neodgovornih pojedinaca, govore isključivo o njima, njihovoj neozbiljnosti i neodgovornosti prema sopstvenoj državi i narodu.
POKS je danas saopštio da je Ministarstvo finansija, preko Uprave carina, počelo uvođenje sankcija Rusiji, odnosno da je od danas zabranjen uvoz i izvoz iz te zemlje, što se odnosi i na poljoprivredne proizvode, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala