- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ruski vojnici danas se bore sa direktnim sledbenicima nacizma

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaParada pobede na Crvenom trgu u Moskvi
Parada pobede na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Tokom specijalne vojne operacije ruski vojnici i komandanti bore se protiv direktnih sledbenika nacizma, naveo je predsednik Rusije Vladimir Putin u poruci ruskim Jevrejima i svima koji slave Dan spasenja i oslobođenja.
„I mi i buduće generacije treba sveto da čuvamo istorijsku istinu o Drugom svetskom ratu, da budemo svesni do kakvih razornih posledica dovodi bilo kakva tolerancija nacionalizma, anitesimitizma, ksenofobije. Tokom specijalne vojne operacije naši borci i komandanti danas se bore sa direktnim sledbenicima nacizma“, rekao je Putin, objavljeno je na sajtu Kremlja.
On je dodao da ovaj datum zauzima posebno mesto u jevrejskom verskom kalendaru i da služi za očuvanje sećanja na podvig vojnika Crvene armije i savezničkih armija u antihitlerovskoj koaliciji koje su spasile jevrejski i druge narode od nacizma.
Praznik Dan spasenja i oslobođenja je zapravo „jevrejski Dan pobede“, pokretni praznik koji se obeležava u čast pobede 9. maja 1945. godine. Praznik je utvrđen tek pre deceniju, ali se slavi u jevrejskim zajednicama širom sveta.
Više o tome kako se Zapad danas odnosi prema Rusiji i kakve su mu težnje pogledajte u kratkom video-formatu emisije Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Predsednik Rusije Vladimir Putin na Paradi pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
RUSIJA
Ključne poruke Vladimira Putina na Dan pobede /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala