- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Poljoprivrednici nastavljaju proteste širom Srbije

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIĆProtest poljoprivrednika u Novom Sadu
Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Poljoprivrednici koji su juče izašli na ulice više gradiva Srbije ostali su na ulici tokom noći. Kolona traktora na Ibarskoj magistrali. Blokada ulica u Subotici, Bogatiću, Požarevcu i Novom Sadu.
Poljoprivrednici su traktorima formirali kolone na putevima, organizovali protestnu vožnju ili blokirali saobraćaj.
Kolona traktora je ostala celu noć, i dalje su na Ibarskoj magistrali, a policija i dalje ne dozvoljava ulazak u Kraljevo. Najavljeno je da će im se pridružiti članovi Udruženja Nadibar koji će oko 11 krenuti iz Roćevića.
Udruženje poljoprivrednika Subotice organizovalo je juče protestnu vožnju traktorima kroz centar grada. Prenoćili su parkirani u centru garada, bez blokade saobraćaja. Najavili su da će danas prepodne zatvoriti ulicu u kojoj su parkirani na sat vremena.
I u Bogatiću i Požarevcu i dalje blokada, prenosi RTS.

Protest poljoprivrednika u Novom Sadu, traktori parkirani kod Banovine

Poljoprivrednici koji protestuju već drugi dan krenuli su u vožnju do zgrade Pokrajinske vlade gde će biti parkirani do 13 časova.
Kako javlja dopisnik Tanjuga, blokiran je Bulevar Mihajla Pupina od zgrade Pokrajinske vlade do Dunavskog parka. Nakon 13 časova poljoprivrednici će se vratiti traktorima nazad do Novosadskog sajma, a blokada Bulevara oslobođenja i raskrsnica sa Bulevarom kralja Petra planirana je od 17 časova i trajaće sat vremena.
Kako su rekli okupljeni, ukoliko im se niko iz vlasti ne oglasi danas,moguća je i radikalizacija protesta.
Poljoprivrednici su u komunikaciji sa kolegama iz Mačve, Stiga, Zrenjanina i drugih mesta, a planiran je dolazak i tridesetak traktora iz Sivca.
Protesti poljoprivrednika započeli su juče, nakon što su predstavnici više poljoprivrednih udruženja u ponedeljak razgovarali u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev.
Prema onome što su poljoprivrednici ranije saopštavali, tražili su, između ostalog, da se utvrdi minimalna otkupna cena mleka od 78 dinara po litru plus PDV, zatim subvencije po hektaru od minimum 35.000 dinara, premije za mleko 20 dinara po litru, umanjenje akcize na dizel-gorivo.
Poljoprivrednici blokirali oba izlaza iz Pančeva - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
EKONOMIJA
Zahtevi poljoprivrednika – šta je realno, a šta nemoguće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala