- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Snažno nevreme pogodilo delove Srbije, policija spasava građane iz poplavljenih mesta /video/

© SputnikNevreme
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Obilne padavine donele su poplave nekim delovima Srbije. Pripadnici MUP-a intervenisali su u više mesta, a evakuisane su tri osobe. Dve osobe su povređene tokom nevremena u Novom Sadu. U Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća. MUP saopštava da trenutno nema ugroženih.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posledica padavina, intervenisali su na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.
Vatrogasci-spasioci evakuisali su dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata.
Trenutno nema ugroženih lica, a pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.

U Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala.
Tokom nevremena u Novom Sadu povređene su dve osobe. U sudaru nekoliko vozila u Bulevaru Evrope, nešto posle 19 časova, povređena je ženska osoba (54), dok je u ulici Janka Čmelika oboren biciklista, sat vremena kasnije. Obe nezgode desile su se tokom jakog pljuska i poplava u gradu.
Republički hidro-meteorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje za područje Severne i Zapadne Srbije na jake pljuskove s grmljavinom.
„U toku večeri na zapadu Srbije, u Sremu, delovima Bačke, severnog i srednjeg Banata lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom uz veliku količinu padavina, ponegde i grad, a u zoni jakih pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak vetar“, navodi se u upozorenju.
Na društvenim mrežama pojavili su se snimci i fotografije jakog nevremena koje je pogodilo različite delove Srbije.
Grad je pao u mestu Čerević, kod Beočina, a jako nevreme praćeno istom pojavom pogodilo je i Frušku Goru.
Ulice u Kragujevcu su potopljene, a vozila su milila na putevima prekrivenim vodom, preneo je "Blic".
Utakmica polufinala Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog prekinuta je u 33. minutu zbog jake kiše i lošeg stanja terena na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

Poplava u Koceljevi

U varošici Koceljevi na zapadu Srbije poplavljene su ulice u centru, kao i nekoliko domaćinstava. Voda ugrožava školu i vrtić.
RTS je javio da su se izlili manji vodotoci Sumoljevac, Rašnica, Lukinac.
Sve nadležne službe su na terenu.
U zemljama u našem regionu trenutno su velike poplave. Tako je u Hrvatskoj i Sloveniji na snazi žuti meteoalarm, vatrogasci intervenišu i evakuišu građane u ugroženim područjima.
I građani u Republici Srpskoj su zbog obilnih padavina pogođeni velikim poplavama u slivu reke Une.
DRUŠTVO
Snimci poplava u Republici Srpskoj iz vazduha - najteže je u Novom Gradu i Kostajnici /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala