- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Neobičan potez Kim Džong Una: Sa ćerkom na lansiranje – dato zeleno svetlo za „budući akcioni plan“

© Foto : KCNAKim Džong Un sa ćerkom
Kim Džong Un sa ćerkom - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Kim Džong-un je izvršio inspekciju prvog vojnog špijunskog satelita Severne Koreje i dao zeleno svetlo za njegov "budući akcioni plan", izvestili su državni mediji u Pjongjangu.
On je tokom posete vazduhoplovnoj agenciji Severne Koreje, naglasio da je izviđanje iz svemira ključno za suprotstavljanje SAD i Južnoj Koreji, prenosi AP.
Kim je tokom posete u utorak odobrio neodređeni "budući akcioni plan" u pripremama za lansiranje satelita, saopštila je severnokorejska novinska agencija KCNA.
Pjongjang nije objavio ciljni datum lansiranja, za koji neki analitičari navode da bi mogao biti u narednih nekoliko nedelja.
Fotografije koje su u utorak objavile novine Rodong Sinmun prikazuju Kima i njegovu ćerku, obučene u bele laboratorijske mantile, kako razgovaraju sa naučnicima u blizini objekta koji izgleda kao glavna komponenta satelita.
Poseta je bila Kimovo prvo javno pojavljivanje u poslednjih mesec dana, nakon prethodne posete vazduhoplovnom centru 18. aprila, kada su državni mediji objavili da je satelit izgrađen, navodi AP.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala