- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Više nema diplomatije - SAD savetuju Jermeniji da protera Ruse sa svoje teritorije

© Sputnik / Svetlana Ševčenko / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države „savetuju“ Jermeniju da odustane od razmeštanja ruske baze i graničara i obećavaju da će im zauzvrat osigurati bezbednost, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Znam da Jermenima, jer imamo informacije, SAD i njihovi saveznici savetuju da budu uz njih, da isteraju Ruse, graničare sa svoje teritorije, kao i da očiste vojnu bazu, a da će im Amerikanci pomoći u osiguranju bezbednosti. To je otvorena provokacija i to nije diplomatija. Više nema diplomatije, postoje direktna podmićivanje, rekao je on u intervjuu televiziji „Cargrad“.

Podestio je, takođe, da SAD često ostavljaju svoje saveznike.

„Vidimo kako se Zapad ponaša prema onima na koje je računao. Oni su napustili predsednika Egipta Hosni Mubaraka, koji je na početku ‘arapskog proleća’ dostojanstveno podneo ostavku i nigde nije pobegao. Sjedinjene Američke Države su ostavile avganistansko rukovodstvo na koje su računali tokom dvadesetogodišnje okupacije zemlje“, podsetio je ruski šef diplomatije.

Na teritoriji Jermenije se nalaze 102 ruske vojne baze. Deo baze „Gjurmni“ je i vazduhoplovna baza „Erebuni“ koja se nalazi u Jerevanu.
Pogranična uprava Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije u Jermeniji i dalje radi u skladu sa dogovorom između Rusije i Jermenije „O statusu pogranične vojske Ruske Federacije koja se nalazi na teritoriji Republike Jermenije i o uslovima njenog funkcionisanja“ od 30. septembra 1992. godine.
Pripadnici ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
RUSIJA
Jerevan poziva Rusiju da odblokira vitalni koridor koji povezuje Jermeniju i Karabah
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala