- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lavrov: Amerika u nekom trenutku može napustiti kijevsko rukovodstvo

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
Kriza u Ukrajini bi mogla da se završi tako što će SAD napustiti sadašnje rukovodstvo Kijeva kada im ono više ne bude bilo potrebno, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„SAD su napustile avganistansko rukovodstvo, na koje su se oslanjale tokom dvadesetogodišnje okupacije te zemlje... Nadam se da savremeni političari obraćaju pažnju na istoriju i na to šta se dešava sa hegemonom koji želi da se nametne svima“, rekao je Lavrov u intervjuu televiziji „Cargrad“.

Na novinarsko potpitanje, da li to može biti kraj ukrajinske krize, Lavrov je odgovorio: „Ne isključujem to”.
"Politikolozi o tome dosta pišu. Predviđaju da će se sve ovo nastaviti sve dok to bude trebalo Amerikancima. Ti ljudi će biti na vlasti dok im budu potrebni“, objasnio je on.
Rusija ostaje otvorena za diplomatiju po pitanju Ukrajine, s tim da ona mora da bude ozbiljna, izjavio je šef ruskog MIP-a, istakavši da Moskva još ne vidi ozbiljne predloge svojih zapadnih kolega.
„Mogu da kažem, bez otkrivanja detalja, da periodično pojedini politikolozi koji imaju veze u prestonicama zemalja NATO-a (i u Vašingtonu i Briselu) svojim političkim kanalima šalju signale da „treba da sve ovo da završimo”, da treba da se vratimo u granice iz 1991. godine i da „Krim nije naš“. Da li je to diplomatija? Prvo, to su ultimatumi i ucene. Drugo, to je potpuno nerazumevanje naše pozicije, našeg naroda i realnosti na terenu“, istakao je ministar.
Zapad nastavlja sa eskalacijom situaciju u Ukrajini sa ciljem da se porazi Rusija.
„Zapad svakodnevno peni: Dajmo Ukrajini više oružja“; „Dajmo rakete dugog dometa, krilate, nekrilate, tenkove“; „Uskoro će biti avioni, ali ne sada, malo kasnije "; "Moramo dokrajčiti Rusiju", podsetio je Lavrov.
"Verovatno nisu naivni ljudi. Makar je njihova vojska trebalo da objasni političarima da u nekoj fazi akcija naiđe na reakciju. Ako podignete letvicu i eskalirate sukob, onda verovatno treba očekivati odgovarajuću reakciju, makar po zakonima fizike i rata“, zaključio je ministar.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Podkast
Ljubinka Milinčić: Otkrivamo mračni san Zelenskog koji plaši Zapad
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Herš: Grupa zemalja tajno poziva Zelenskog da okonča sukob – čak i po cenu ostavke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala