Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dojava o bombama u više od 100 beogradskih škola

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija ispred Osnovne škole „Drinka Pavlović"
Policija ispred Osnovne škole „Drinka Pavlović  - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2023
Pratite nas
U više škola na teritoriji Beograda jutros su stigle dojave o postavljenoj bombi, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kako je saopštilo Ministarstvo prosveto, dojave su stigle na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama.
Kako je navedeno, pripadnici policije su na terenu, a roditelji su obavešteni da deca ostaju kod kuće.
Dojave o bombama stigle u OŠ "Drinka Pavlović" , OŠ "Vasa Pelagić" , "Laza Kostić", "Braća Baruh", "Branko Ćopić" , "Starina Novak", "Vuk Karadžić", „Kosta Abrašević“ , „Jovan Miodragović“, „Lazar Savatović“ kao i „Banović Strahinja“.
Takođe, i u opštini Obrenovac jutros u 5 časova i 15 minuta na mejl adrese više obrenovačkih Osnovnih škola stigle su anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama.
Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni su evakuisani, ističe se u saopštenju Ministarstva prosvete i dodaje da je, u cilju bezbednosti učenika i zaposlenih, nastava u prvoj smeni prekinuta do okončanja provere policije.
Pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema.
O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.
U komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala