- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

CIA pokušava preko Telegrama da vrbuje Ruse

© Foto : PixabayDruštvene mreže
Društvene mreže - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2023
Pratite nas
Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) otvorila je kanal na Telegramu na kome pokušava da vrbuje Ruse pomoću propagandnih video snimaka.
Saradnici CIA-e su 15. maja na društvenoj mreži saopštili da je CIA prvi put prisutna na Telegramu kako bi se obratila onima koji imaju potrebu da sarađuju sa njom.
Na Telegramu je objavljen propagandni video na ruskom jeziku. U saopštenju se navodi da je američka Centralna obaveštajna agencija zainteresovana za dobijanje informacija o ekonomiji ili višem rukovodstvu Ruske Federacije.
Predstavnici CIA su 15. maja potvrdili američkoj televiziji Si-En-En da se nadaju da će putem objavljivanja poruka i video snimaka na Telegramu i društvenim mrežama od Rusa dobiti informacije koje su potrebne Sjedinjenim Američkim Državama.
List „Vašington post“ je u martu 2022. godine objavio da Federalni istražni biro (FBI) pokušava da vrbuje saradnike ruske ambasade u Vašiingtonu tako što objavljuje reklame na društvenim mrežama na telefonima koji su na teritoriji ambasade i pored nje.
Ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama je kasnije ovu objavu „Vašington posta“ okarakterisao kao naručenu.
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
RUSIJA
Ruski ambasador: Zapad čini sve da se rat u Ukrajini razbukti na prostoru Evrope ali što dalje od SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala