- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD: Migranti koji ilegalno prelaze granicu suočiće se s težim posledicama

© AP Photo / Fernando LlanoMigranti na granici Meksika i SAD
Migranti na granici Meksika i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Američko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će biti težih posledica za migrante koji ilegalno prelaze granicu s Meksikom, nakon što je ukinut Član 42. iz perioda pandemije korone, kojim je mnogim migrantima blokirana mogućnost da podnesu zahtev za azil.
Broj migranata uhvaćenih kako ilegalno prelaze granice otkako je Član 42. ukinut, naglo je pao, prenosi Rojters.
Pomoćnih ministra unutrašnjih poslova SAD Blas Nunjez Neto izjavio je da je do pada privođenja došlo jer je administracija predsednika Džozefa Bajdena uvela strože zahteve za dobijanje azila na granici i otvorila nove pravne mogućnosti za migrante u inostranstvu.
On je rekao da se migranti koji ilegalno prelaze granicu sada suočavaju sa težim posledicama, što uključuje najmanje petogodišnju zabranu ponovnog ulaska, ali i mogućnost da budu krivično gonjeni ako ponove delo, preneo je Tanjug.
Nakon što su SAD u petak ukinule ograničenja uvedena tokom pandemije, kojim je bio onemogućen ulazak u zemlju mnogim migrantima na granici s Meksikom, ona su zamenjena novim pravilima o azilu namenjenim odvraćanju ilegalnih prelazaka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala