- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski lovac Su-27 pratio dva aviona NATO-a iznad Baltičkog mora

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLovac Su-27
Lovac Su-27  - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Ruski lovac Su-27 pratio je dva patrolna aviona NATO-a iznad Baltičkog mora, koji su se kretali ka ruskoj granici, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Rusije. U saopštenju je navedeno da su 15. maja ruski radari iznad Baltičkog mora otkrili dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj državnoj granici.
„U cilju identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava PVO Baltičke flote. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne ciljeve kao patrolni avion nemačke mornarice '3C Orion' i patrolni protivpodmornički avion 'Atlantik-2'francuske ratne mornarice“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ministarstvo je dodalo da se „posle udaljavanja stranih vojnih letelica od državne granice Rusije, ruski lovac bezbedno vratio na matični aerodrom“.
Ministarstvo odbrane je podsetilo da je let ruskog lovca izveden u strogom skladu s međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva i opasnog približavanja letelici strane države.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala