- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Nije vreme za stvaranje alternative Sporazumu o konvencionalnim oružanim snagama

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Tekuća situacija nije pogodna za iznošenje novih ideja za izradu alternativa Sporazumu o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi (DOVSE), izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov u intervjuu listu „Parlamentska gazeta“.
Istakao je da Rusija nije dobila nikakve zvanične predloge da razmotri varijante sličnog sporazuma. Prema njegovim rečima, poslednjih godina i čisto neformalne diskusije uz učešće akademskih krugova su postepeno nestale.
Rjabkov je dodao da je 2007. godine Rusija dala konkretne predloge. Međutim, videvši odsustvo interesovanja kod zapadnih učesnika, sve je bilo ograničeno samo na izlaganje razmatranja konceptualnog plana.
Zamenik ministra inostranih poslova Rusije je naveo da će se budući svet veoma razlikovati od onoga što je bilo 1990. godine i 1999. godine, zbog čega će biti potrebni novi pristupi, uključujući i kontrolu naoružanja.
Ranije je rekao da je Sporazum o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi zastareo i postao je relikt prošlosti u situaciji kada se vojno-politička situacija u Evropi pogoršala zbog politike zapadnih zemalja.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
RUSIJA
Rusija raskida Sporazum o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala