- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov veliki kiks i poraz od Studentskog centra!

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKK Partizan
KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Posle rolerkostera u Evroligi Partizan je u četvrtfinalu ABA lige dočekao Studentski centar, a ekipa Željka Obradovića je na kraju poražena sa 83:84. To znači da će crnogorski tim sada na pobedu daleko da eliminiše crno-bele iz plej-ofa.
Utakmica se rešavala u poslednjem minutu kada je Derbi poveo preko Ivišića, a onda je Panter promašio šut za dva poena. Zatim je usledila serija promašaja, Partizanu je ostalo šest sekundi za napad do kraja utakmice.
Kevin Panter je rešavao, šutnuo je u poslednjoj sekundi i promašio! Derbi je na taj način stigao do pobede.
U ekipi Partizana 20 poena je postigao Ledej, Panter je ubacio 14, Lesor 12, Madar 11, a Egzum 10. U gostujućem timu Ivišić je bio najefikasniji sa 22 poena. Megi je postigao 16 poena, a Slavković i Drežnjak po 11 poena.
Partizan je dopustio Studentskom centru da se razigra na startu utakmice, videlo se da je crno-belima teško da igraju posle svega što se desilo u Evroligi, a to su gosti iskoristili i poveli sa čak 13 poena u drugoj četvrtini.
Ipak, crno-beli su upravo tada osetili da je vreme da se probude, Pionir je proradio, Jam Madar je uneo preko potrebnu energiju crno-belima koji su zakucavanjem Zeka Ledeja, a onda poenima Matijasa Lesora uspeli da poravnaju rezultat čak i pre odlaska na poluvreme.
Inače, utakmici je prisustvovao i bivši košarkaš crno-belih Bogdan Bogdanović.
Ipak, odlazak na poluvreme Studentski centar obeležio je sa poenom prednosti, a crno-beli su shvatili da moraju da odigraju ozbiljno kako bi došli do prve pobede u seriji.
Ipak, Studenti su nastavili da igraju u jako dobrom ritmu i u trećoj deonici, Flečer Megi je briljirao u šutu, odlično su igrali i Ivišić i Drežnjak i to je značilo da će crno-beli morati da strepe do kraja duela.
Na kraju su gosti stigli do senzacionalne pobede posle promašaja Pantera.
Revanš je na programu 18. maja u Podgorici.
- Pogledajte emisiju Sputnjik sport.
Matijas Lesor - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SPORT
Treća, pa četvrta nagrada Evrolige u rukama Partizana – Lesor u idealnoj petorci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala