Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak: Dijalog se nastavlja

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzaslanik EU Miroslav Lajčak
Izaslanik EU Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je nova runda dijaloga sa glavnim pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem bila fokusirana na implementaciju postignutih sporazuma, kao i da će se razgovori nastaviti.
"Razgovarali smo o daljem putu implementacije Sporazuma od 27. februara i imali smo za cilj da razjasnimo otvorena pitanja. Diskusije će se nastaviti", napisao je Lajčak na Tviteru.
Nova runda dijaloga pod posredstvom Evropske unije, bila je fokusirana na implementaciju Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i njegovog Aneksa, a Petković i Bisljimi su posle današnjih sastanaka saopštili da nije postignut napredak.
Pre trilateralnog sastanka Petkovića i Bisljimija sa Lajčakom, specijalni izaslanik EU održao je odvojene sastanke sa dvojicom pregovarača.
Ovo je bio prvi sastanak glavnih pregovarača nakon sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vućića u Briselu 2. maja.
Na tom sastanku, usvojena je zajednička Deklaracija o nestalim osobama, a srpski Upravljački tim predstavio je prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
SRBIJA
Petković posle sastanaka u Briselu: Teška situacija, Bisljimijevo ponašanje bilo skandalozno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala