- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Konačan izveštaj: FBI nije imao stvarne dokaze o vezama Trampa i Rusije

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Američki Federalni istražni biro (FBI) nije imao dovoljno dokaza za otpočinjanje istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine i previše se oslanjao na savete Trampovih političkih protivnika, navodi se u zaključnom izveštaju američkog specijalnog savetnika Džona Durama.
U izveštaju na 306 stranica, Duram je zaključio da američke obaveštajne službe i organi za sprovođenje zakona nisu imali nikakve „stvarne dokaze“ o dosluhu Trampovog tima i Rusije, pre pokretanja istrage „Crossfire Hurricane“, navode američki mediji.
Durham je u izveštaju optužio FBI da se prema istrazi o Trampu odnosio drugačije nego prema drugim politički osetljivim istragama, uključujući one čiji je predmet istrage bila Trampova suparnica na izborima Hilari Klinton.
„Ministarstvo i FBI nisu uspeli da održe svoju važnu misiju stroge vernosti zakonu u vezi sa određenim događajima i aktivnostima opisanim u ovom izveštaju. Osoblje FBI-a pokazalo je ozbiljan nedostatak analitičnosti prema informacijama koje su dobili, posebno prema informacijama od politički povezanih lica i subjekata“, navodi se u izveštaju specijalno savetnika Durama.
Ovaj izveštaj označava kraj četvorogodišnje istrage pokrenute u maju 2019. godine kada je tadašnji državni tužilac Vilijam Bar imenovao Durama, iskusnog tužioca, da ispita potencijalne pogrešne korake FBI-a prilikom istrage o navodnim vezama Trampovog tima i Rusije tokom predizborne kampanje 2016. godine.
Bivši američki predsednik Donald Tramp na konvenciji republikanaca u Severnoj Karolini - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SVET
Američki časopis pronašao glavni izvor lažnih informacija o vezama Trampa i Rusije
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SVET
Opasni ljudi: Kako je Tramp u svom maniru otkrio ko (ne) stoji iza uništavanja Severnog toka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala