- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Češki predsednik: Uzdam se u napore Kine za rešavanje ukrajinske krize, ali za to je potrebno vreme

© AP Photo / Petr David JosekPredsednik Češke Petr Pavel
Predsednik Češke Petr Pavel - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2023
Pratite nas
Češki predsednik Petar Pavelizjavio je da se nada da će posete specijalnog predstavnika Kine pomoći u rešavanju sukoba u Ukrajini, ali da je „za to potrebno vreme“.
Prema rečima češkog predsednika, Peking je „imao snažan interes da zaustavi sukob, mogli su to da urade u prvim nedeljama ili mesecima sukoba”.
„Oni su smislili plan, veoma uopšten, ali ga nisu izgurali. Izneli su ga samo da bi nešto pokazali“, rekao je Pavel tokom Demokratskog foruma u Kopenhagenu.
Pavel je dodao da ne vidi prave pokušaje da se sukob zaustavi, ali je dodao da se nada da će evropska turnejaspecijalnog predstavnika Kine za evroazijska pitanja, koja su počela 15. maja, u cilju rešavanja sukoba u Ukrajini, doneti rezultate.
Specijalni predstavnik Kine za evroazijska pitanja, bivši kineski ambasador u Rusiji Li Hui, počinje 15. maja evropsku turneju kako bi pronašao načine za rešavanje ukrajinske krize.
Zvanični predstavnik kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin najavio je ranije planiranu turneju specijalnog predstavnika Kine.
Prema njegovim rečima, Li Hui će od 15. maja posetiti pet zemalja, uključujući Ukrajinu, Poljsku, Francusku, Nemačku i Rusiju, kako bi sa svim stranama razgovarao o političkom rešavanju ukrajinske krize.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala