- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović ostao na drugom mestu – Grk dobio nagradu i izjednačio Željkov rekord

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, ostao je na drugom mestu izbora za najboljeg stručnjaka Evrolige, a nagradu „Aleksandar Gomeljski“ je dobio trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas, treću u karijeri, čime se izjednačio sa srpskim stručnjakom.
Obradović je u povratničkoj sezoni Partizana u elitno takmičenje ostvario veliki rezultat plasmanom u najboljih osam ekipa.
Partizan je čak bio na korak od mesta na završnom takmičenju, ali je ispustio prednost od 2-0 u pobedama u odnosu na Real Madrid.
Nagradu za najboljeg trenera sezone odneo je šef stručnog štaba Olimpijakosa Jorgos Barcokas jer je grčki tim bio najbolji tokom regularnog dela.
Uz to, Olimpijakos se uspešno plasirao i na završno takmičenje i u polufinalu će igrati protiv Monaka, sa velikim šansama za mesto i u finalu.
Barcokasu je to treća nagrada za najboljeg trenera Evrolige u karijeri čime se izjednačio sa Obradovićem, a zanimljivost je i da je to priznanje dobio drugu godinu zaredom.
Po dve nagrade imaju Etore Mesina, Pablo Laso i Dimitris Itudis, dok po jednu Dejvid Blat, Pini Geršon, Duško Vujošević, Dušan Ivanović, Ćavi Paskval i Ergin Ataman.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala