- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nakon oporavka Prilepin će se vratiti na front

© Sputnik / Andreй Veselov / Uđi u bazu fotografijaZamenik komandanta obaveštajno-ofanzivnog bataljona puka za specijalne namene vojske Donjecke Narodne Republike, major DNR Zahar Prilepin na položajima u Donjeckom oblasti
Zamenik komandanta obaveštajno-ofanzivnog bataljona puka za specijalne namene vojske Donjecke Narodne Republike, major DNR Zahar Prilepin na položajima u Donjeckom oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Oporavak pisca Zahara Prilepina na kojeg je bio pokušan atentat početkom maja, trajaće najmanje šest meseci, saopštila je njegova pres služba. Nakon oporavka planira da se vrati u zonu specijalne vojne operacije u Ukrajini.
„Uprkos svemu što se dogodilo, Zahar Prilepin ponovo planira da se vrati na front nakon oporavka, za koji će biti potrebno najmanje šest meseci“, saopštila je pres služba pisca. Zahar Prilepin je potpisao ugovor sa Nacionalnom gardom i otišao u ratnu zonu početkom 2023. godine.
Prošlog vikenda Prilepinov automobil je dignut u vazduh na auto-putu u Nižegorodskoj oblasti. U eksploziji je poginuo vozač automobila, a Prilepin je ranjen. Pisac je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga.
Prilepinova pres služba javila je da je od posledica eksplozije poginuo Aleksandar Šubin, pripadnik bataljona „Oplot“ Ruske garde. Policija je nakon toga privela muškarca umešanog u dizanje automobila u vazduh. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak prema članu teroristički napad.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala