- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Jakov Milatović očekuje mnoge lidere na inauguraciji, uključujući i Vučića

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆJakov Milatović
Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović očekuje da će njegovoj inauguraciji naredne subote u Podgorici prisustvovati brojni lideri zemalja regiona, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
„Sve ide, kako sam informisan, po predviđenom planu. Dobili smo potvrdu da će upravo brojni visoki zvaničnici iz tih zemalja upravo prisustvovati činu inauguracije. Ovde mislim i na SAD, na Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, što je dobar signal poverenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja i to me zaista raduje“, rekao je Milatović za TV Vijesti.
On je naveo da bi dolazak predsednika regiona bio u duhu politike dobrosusedskih odnosa, kao i da bi to bila dobra poruka EU i široj međunarodnoj zajednici o saradnji unutar regiona, prenose „Vijesti“.

„Ja sam i u telefonskom razgovoru s mnogima od njih dobio jednu dobru poruku da postoji interesovanje, ovde mislim i na članove Predsedništva Bosne i Hercegovine i na gospodina Vučića, na predsednika Albanije i na mnoge druge“, rekao je Milatović.

On je istakao da je inauguracija u Skupštini, pred poslanicima, unapređenje demokratske prakse, kao i da je to jedini razlog zašto zakletvu ne polaže na Cetinju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala