- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamad ponizio Tima usred domovine – pobeda karijere srpskog tenisera za finale

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, ostvario je najveću pobedu u karijeri na čelendžeru u Mauthauzenu gde je u polufinalu savladao Grend slem šampiona Dominika Tima rezultatom 7:6, 6:2.
Samo je pustio reket i stavio ruke na lice ni sam ne verujući šta je uradio. Hamad Međedović eliminisao je sa čelendžera u Austriji najveću tenisku zvezdu te zemlje Dominika Tima i to u dva seta posle sat vremena i 49 minuta igre.
Prvi set bio je izuzetno naporan za obojicu. Nisu uspevali lako da sačuvaju servis gemove i napravili su po dva brejka, što je odvelo u taj-brejk. Mirisalo je na novu neizvesnost, a onda je Međedović oduzeo oba poena Austrijancu na njegov servis i na kraju poveo u setovima.
Potpuno potišten i demoralisan Tim je ušao u drugi set, a Hamedovo samopouzdanje dodatno je poraslo i to sa razlogom jer je mladi srpski teniser igrao odličan tenis. Spasao je brejk loptu, a potom Timu oduzeo servis gem.
Austrijski teniser i bivši šampion US Opena nije mogao da stigne do novih brejk lopti što nije bio slučaj za Hamada koji je napravio novi brejk i nakon što ga je potvrdio stigao je do najveće pobede u svojoj karijeri koja je tek u usponu.
U finalu za trofej se bori protiv još jednog austrijskog tenisera Filipa Mišolića. bez obzira na učinak u finalu Hamad ulazi u prvih 200. Ukoliko izgubi biće 194. na svetu, dok ako osvoji turnir postaje 164. teniser planete.
Samo 20 godina ima mladi Hamad, a od početka godine igra na izuzetno visokom nivou i fantastično parira svakom protivniku. U martu je osvojio čelendžer u Mađarskoj, ovo mu je drugo finale ove godine, ali izgleda da će uskoro čelendžeri postati zaborav za ovog talenta.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Alkaras je zvanično sklonio Novaka sa trona – pobedio 15 godina starijeg Španca za prvo mesto
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Novak oborio neverovatan rekord u Rimu – Nadal i Federer ostali u senci
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
SPORT
Andrej jedini brži od kiše u Rimu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala