- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Erdogan: Neću dozvoliti napade na Putina, odnosi s Rusijom jednako važni kao i odnosi sa Vašingtonom

© AP Photo / Lai Seng SinPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da odnosi Turske sa Rusijom nisu ništa manje važni nego odnosi sa Vašingtonom i da neće dozvoliti opoziciji da napada Rusiju i ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Kemal Kiličdaroglu (predsednički kandidat opozicije) napada Putina, Rusiju. Ja to ne mogu dozvoliti. Naši odnosi sa Rusijom nisu ništa manje važni nego odnosi sa Vašingtonom“, poručio je turski lider.

Takođe je podsetio na izjave Kiličdaroglua da namerava da uvede sankcije Rusiji.
„Sada gospodin Kemal napada Rusiju i govori da će protiv Rusije uvesti sankcije koje je uveo Zapad. Ko ste vi da uvodite sankcije protiv Rusije? Mnoge evropske zemlje su pokušale da uvedu Moskvi sankcije ali su onda odustale“, rekao je turski lider.

Erdogan raskrinkao Bajdena

Erdogan je rekao da je američki lider Džozef Bajden tokom više sastanaka sa njim pokušao da se ogradi od svojih prethodnih izjava o svrgavanju turskog kolege sa vlasti.

„Do početka predizborne kampanje u SAD Bajden je govorio u korist 'svrgavanja Erdogana'. On je to nemilosrdno izjavio. Posle toga smo se sastajali mnogo puta. Kada sam ga pitao, on je pokušao da se ogradi“, rekao je Erdogan za turske medije.

On je povukao paralelu sa situacijom sa opozicionim predsedničkim kandidatom Kiličdarogluom koji je pozvao Rusiju da se „ne meša“ u turske izbore, a potom rekao da je to samo „upozorenje“ i da nema primedbi na račun Rusa.
Erdogan je poručio svom glavnom rivalu da „ipak nije naučio političke trikove“.
„Ne može se tako upravljati državom. Ja sam prijatelj sa SAD, prijatelj sam sa Rusijom, prijatelj sam i sa onima na Zapadu koji se prema nama ne odnose dobronamerno“, kazao je Erdogan.

Prekinut intervju sa liderom turske opozicije

Inače, Erdoganov glavni suparnik na predstojećim izborima Kemal Kiličdaroglu sinoć je davao intervju za televiziju „Foks“ koji se završio ranije nego što je planirano. Intervju je trajao sat i po nakon čega je voditelj rekao da sledi pauza za reklame nakon čega će se Kiličdaroglu vratiti u studio i odgovoriti na „jedno ili dva pitanja“.
Pauza je trajala više od 11 minuta, a Kiličdaroglu se više nije pojavljivao u kadru.
Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj održaće se 14. maja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala