- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Stidi se“: Erdogan oštro odbrusio rivalu nakon optužbi na račun Rusije

© AP Photo / Turkish Presidency Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegovog glavnog rivala Kemala Kiličdaroglua treba da bude sramota nakon tvrdnji o mešanju Rusije u predstojeće izbore u republici.
„Sada se gospodin Kemal uhvatio za Rusiju. Kaže da ona navodno diriguje izborima u Turskoj. Kako te nije sramota? Stidi se. Šta ćeš odgovoriti ako mi kažemo da se u izbore u Turskoj mešaju SAD, Francuska, Nemačka, Velika Britanija?“, rekao je Erdogan na mitingu u Istanbulu, prenela je televizija TRT.
Istovremeno, turski lider je zapadne države nazvao „lažovima“.

„Sastajao sam se sa njima 20 godina, ti ih ne možeš znati bolje od mene. Sedeo sam sa njima za istim stolom, oni su lažovi“, rekao je Erdogan.

Dan ranije Kiličdaroglu je objavio na Tviteru saopštenje na ruskom jeziku u kojem je pozvao Moskvu da se ne meša u predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore u Turskoj koji će biti održani 14. maja. On je tvrdio da Rusija stoji iza nekih „montaža, zavera i snimaka“ koji su ranije otkriveni u Turskoj, ali nije precizirao o čemu se konkretno radi.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov oštro je odbacio glasine o mogućnosti mešanja Moskve u turske izbore, ističući da takve informacije šire lažovi.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
RUSIJA
Kremlj: Ne mešamo se u izbore u Turskoj, veoma držimo do odnosa sa tom zemljom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala