- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

RTS objavio kako će biti prenošeno finale „Pesme Evrovizije“

© Foto : Youtube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal/PrintscreenLuk Blek, predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije
Luk Blek, predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Finale „Pesme Evrovizije“, zbog plasmana našeg predstavnika u njega, ipak će biti emitovano na RTS 1, saopšteno je iz Radio-televizije Srbije.
Predstavnik Srbije Luk Blek je svoj nastup u prvom polufinalu posvetio svim nastradalima u nedavnim tragičnim događajima u Srbiji, a u finalu u subotu, 13. maja u 21, nastupiće pod rednim brojem 5.
„Očekujemo gledanost veću nego što je bila u polufinalnim večerima, ali ono što je nama važnije od gledanosti jeste da svi oni koji te večeri budu uz RTS razumeju poruku pesme „Samo mi se spava“, koju je Luk Blek najbolje definisao rečima: „Zlo koje raste kada držimo oči zatvorene, moramo da pobedimo tako što ćemo se probuditi. „Pesma Evrovizije“ je muzički festival koji ne prate samo ljudi iz Evrope, već iz čitavog sveta. To je festival sa tradicijom dugom 67 godina i predstavljati svoju zemlju na ovako značajnom događaju je velika čast i privilegija za svakog učesnika“, saopštio je RST.
Kao i na većini međunarodnih takmičenja, osim što se promoviše jezik, kultura i tradicija, velika motivacija je pobeda koja bi ovu vrstu festivala dovela u svoju zemlju, navode iz javnog servisa..
Kako dodaju, direktan prenos finala moći će da se prati u subotu, 13. maja, od 21 sat na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.
Podsetimo, RTS je polufinala prenosio na kanalu RTS 3 zbog tragičnih događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i Mladenovcu, kada je ubijeno više osoba, među kojima i deca. Iako su bili prošli dani žalosti tim povodom, iz RTS je tada saopšteno da polufinale moraju da prenose zbog potpisanih ugovora, a da će to činiti na RTS 3 jer su, kako su tada saopštili, „u Srbiji i dalje dani tuge“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala