- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Manifestacija „Muzeji za 10” na 60 lokacija širom Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićIstorijski muzej Srbije
Istorijski muzej Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Manifestacija „Muzeji za 10“ biće održana deveti put od 15. do 19. maja širom Srbije, najavili su organizatori.
Projekat „Muzeji za 10“ predstavlja nacionalnu muzejsku inicijativu koja je najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dok je koordinator Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja — ICOM Srbija.
Tokom trajanja manifestacije u preko 60 gradova i mesta širom Srbije, više od 110 učesnika, na brojnim lokacijama pripremaju raznovrsne sadržaje. Osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti samo tih dana, posetioci će biti u prilici da se uključe i u dodatne programe kao što su autorska i stručna vođenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga i drugih aktivnosti, navodi se u saopštenju organizatora.
Ovogodišnja tema, proistekla iz teme Međunarodnog dana muzeja koji se obeležava 18. maja je: „Muzeji, održivost i blagostanje”.
Tokom trajanja manifestacije ulaz će biti besplatan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala