- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Još jedno "ne" za Zelenskog: Odbijena molba da se obrati evrovizijskoj publici

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficePredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Evropska radiodifuzna unija odbila je molbu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se obrati tokom finala Evrovizije, piše britanski „Tajms“ pozivajući se na izvore u radiodifuznoj uniji.
Kako se navodi, Evrovizija je zabavni program a apolitičnost je jedna od glavnih karakteristika takmičenja.
Finale se održava večeras, a predstavnik Ukrajine, koja je pobedila prošle godine, automatski je prošao u završni deo takmičenja.
Podsetimo, Evropska radiodifuzna unija premestila je održavanje Evrovizije iz Kijeva u Liverpul iz bezbednosnih razloga.
To je komentarisala i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova: „Pa to je nepotrebno. Imajući u vidu kakvi su ovogodišnji učesnici Evrovizije Zelenski bi im bio dostojna konkurencija.“
Inače, Vladimir Zelenski planirao je da govori i na ceremoniji dodele Oskara ali je njegov predlog odbijen drugu godinu zaredom.

Portparol Zelenskog demantovao navode Tajmsa

Portparol kabineta Zelenskog Sergej Nikiforov demantovao je na društvenim mrežama da je ukrajinski lider tražio da se putem video-poruke obrati na Evroviziji.
Međutim, na zvaničnom sajtu Evrovizije, objavljeno je saopštenje Evropske radiodifuzne unije u kome je navedeno da je molba Zelenskog odbijena kao i razlozi donošenja takve odluke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala