- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko se seća Zvezdinog preskupog „Mesija“?

© Foto : FK Crvena zvezdaFilipo Falko i Mitar Mrkela
Filipo Falko i Mitar Mrkela - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
Pratite nas
Filipo Falko, italijanski fudbaler koga je Crvena zvezda 2021. godine platila 1,2 miliona evra samo za transfer, moraće da se vrati u Beograd jer je Kaljari, gde je igrao na pozajmici, odlučio da ne iskoristi opciju otkupa ugovora.
U januaru 2021. godine mediji su na sva zvona govorili o „Mesiju iz Salenta“, pisali da je Zvezda uspela da dogovori troipogodišnju saradnju za mesečnu platu od 50.000 evra.
„Crvena zvezda mu je s obzirom na to da ima 28 godina verovatno poslednja prilika da karijeru povrati u pravom smeru. Iako se navodno dugo premišljao o Beogradu kao destinaciji, pošto mu se nije rado odlazilo sa Apeninskog na Balkansko poluostrvo, presudilo je navodno ubeđivanje trenera Zvezde Dejana Stankovića koji je skoro celu igračku karijeru proveo u Italiji, a pomogla je i preporuka Falčinelija koji se od letos odlično uklopio u tim i srpski način života“, pisalo se tada.
Zvanično, Falko je za Zvezdu nastupio na 36 utakmica, prosečno svega 41 minut po duelu, postigao je šest golova i upisao četiri asistencije, a pritom je konstantno bio nezadovoljan jer nije mogao da igra ono što želi – u tadašnjem sistemu Zvezde „desetka“ nije postojala pa je Falko morao na krilo.
Kako je vreme odmicalo, Falko je bivao sve nezadovoljniji i Zvezda je odlučila da igrača kome je tržišna vrednost od momenta dolaska do momenta odlaska pala sa pet na milion evra, pošalje na pozajmicu u Kaljari, s namerom da ga i proda u nekom momentu.
Ipak, Falko u italijanskoj drugoj ligi se nije proslavio, nastupio je na samo 14 mečeva, bez napadačkog učinka, a činjenica da je promenio čak četiri pozicije u timu za to vreme svedoči o agoniji koju je preživljavao.
Ona je započeta po dolasku Klaudija Ranijerija na klupu Kaljarija koji ga je potpuno skrajnuo, a usledila je povreda i operacija meniskusa kolena, zbog koje je Falko završio i sezonu i odiseju u italijanskom klubu.
I sada je na Zvezdi da uradi nešto sa njim...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala