- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet Evrope će u Rejkjaviku pokušati da legitimiše kvazitribunal protiv Rusije 

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Evropske unije ispred zgrade Evropskog saveta u Briselu
Zastave Evropske unije ispred zgrade Evropskog saveta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Savet Evrope (SE) na predstojećem samitu, koji će biti održan na Islandu 16-17. maja, sprema se da usvoji niz antiruskih odluka koje samo odražavaju degradaciju organizacije, izjavio je direktor Odeljenja za humanitarnu saradnju i ljudska prava Ministarstva spoljnih poslova Rusije Grigorij Lukjancev na XI Sanktpeterburškom međunarodnom pravnom forumu.
„Za nedelju dana u Rejkjaviku će se održati samit Saveta Evrope. Ti nacrti odluka koji se pripremaju za usvajanje u Rejkjaviku su otvoreno antiruske prirode, prilično nejasni - zaista, organizacija nastavlja da degradira", rekao je.
Prema rečima Lukjanceva, „biće pokušaja da se nekako legitimiše međunarodni kvazitribunal protiv Rusije, da se sastavi registar štete, nastale usled oružanih akcija Ruske Federacije protiv Ukrajine i tako dalje“.
„Između ostalog, Savet Evrope je smislio neki roman u oblasti međunarodnog prava kao što je suspenzija potpisa Ruske Federacije na deo međunarodnih ugovora koje još nismo uspeli ni da ratifikujemo", nastavio je diplomata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala