- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ukrajina gubi rat: Poguban korak – blickrig | Od četvrtka do četvrtka

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Događaje koji su obeležili prethodnu nedelju komentarisaće u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka” profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević.
Nakon tragedija u Beogradu i Mladenovcu beležimo porast nasilja, država zahteva predaju oružja.
Rusija obeležila 78. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu. „Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut rat, ali smo pružili otpor međunarodnom terorizmu, pa ćemo se izboriti i sa ovim", rekao Vladimir Putin.
S druge strane granice, Vladimir Zelenski i pored najnovijih britanskih raketa dugog dometa kaže da je Ukrajini potrebno još vremena za početak kontraofanzive.
Evropski komesari ne odustaju od pritisaka - u Beogradu je specijalni izaslanik unije za primenu sankcija Dejvid O'Saliven, a stiže nam i Miroslav Lajčak. Istovremeno, Vlada Prištine donela je odluku da legalizuje odluke o eksproprijaciji zemljišta na severu KiM.

O emisiji „Od četvrtka do četvrtka“

Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Od četvrtka do četvrtka, 11.5.2023.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala