- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Nova Varoš: Kod dede, babe i maloletnog unuka nađena veća količina oružja i municije

© Press-služba GK "Kalašnikov" / Uđi u bazu fotografijaPištolj Lebedeva "Ris", "Kalašnikov"
Pištolj Lebedeva Ris, Kalašnikov - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Policijska uprava u Prijepolju saopštila je danas da će nadležnim tužilaštvima podneti krivične prijave protiv jednog 15-godišnjaka i njegovog dede i babe, svi iz Nove Varoši, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu i Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju, prilikom pretresa stana i ostalih prostorija, vlasništvo njegovog oca, babe i dede, a koje taj 15-godišnjak koristi na više lokacija u okolini Nove Varoši, pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije, navodi se u saopštenju.
Pretresom stana u vlasništvu njegovog oca, a koje maloletnik koristi, pronađeno je 83 komada pištoljske municije, 44 komada puščane municije i okvir za pištolj.
Pretresom porodične kuće i stana 76-godišnjeg dede maloletnika, pronađena je automatska puška, puška nepoznate marke i kalibra, jedna puška bez kundaka i cevi, kućište sa cevi od pištolja (revolvera) nepoznate marke i kalibra, cev od pištolja nepoznate marke i kalibra, dva vojna noža tzv. bajoneti, redenik sa šest komada puščanih metaka, 465 komada puščanih metaka, jedan pištolj-revolver i tzv. kubura.
Pretresom porodične kuće njegove 73-godišnje babe po ocu pronađeno je 62 komada pištoljske municije, dodaje se u saopštenju.
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
DRUŠTVO
Policijske uprave Kikinde i Užica tražile školama spiskove problematične dece, MUP se izvinio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala