- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marfijev zakon sapleo Partizan

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Sve što može da pođe po zlu – poći će po zlu. Tako glasi definicija Marfijevog zakona, a posle finiša druge utakmice četvrtfinalne serije Evrolige Partizan je sve doživeo u praksi. Nije imao znanja i koncentracije u najvažnijim momentima, ali ni sreće.
Partizan je dobio prvi meč u seriji trojkom Kevina Pantera u poslednjoj sekundi, a potom je rutinski odrađivao posao sve do samog finiša druge utakmice.
Tada je Serhio Ljulj napravio oštar faul nad Panterom, a onda je krenula lavina događaja koji su doveli do toga da Partizan od 2:0 u seriji bude poražen sa 2:3. Posle svega, možemo da kažemo da je to bio ključni momenat serije.

Usledila je tuča, koja je donela nekoliko stvari: prvo – Kevin Panter nije igrao u naredne dve utakmice. Drugo – Matijas Lesor je dobio suspenziju od jedne utakmice. Treće – Dante Egzum je u nastavku serije igrao sa ozbiljno povređenim prstom.

Na sve to, pojavila se velika tenzija koja se osetila u trećoj utakmici. Čak i sa povređenim Egzumom i suspendovanim Lesorom i Panterom, Partizan je bio u egalu trećeg duela, a onda je promašio sedam od poslednjih osam šuteva na utakmici i to je značilo da je 2:1 u seriji.
Na sve to, dogodila se i povreda Alekse Avramovića koji je automatski završio seriju, verovatno i sezonu.
Između treće i četvrte utakmice Srbiju je pogodila ogromna tragedija koja je pogodila sve delove društva, a samim tim i sport, pa i samim košarkašima nije bilo do igre, kao i navijačima do navijanja u četvrtoj utakmici serije. Na sve to je Najdžel Vilijams-Gos ubacio trojku u odlučujućim momentima i tako je došlo do rezultata 2:2. Serija se preselila u Madrid. Rezultat je te večeri zapravo bio i najmanje bitan.
Bilo je vreme za majstoricu. A, tamo je tek usledio haos.
Partizan je na poluvremenu vodio sa 16 razlike na poluvremenu i delovalo je da će Partizan da prevaziđe sve nedaće i da će se plasirati na Fajnal for posle 13 godine čekanja.
Ali, usledio je ogroman preokret u nastavku meča, proigrao je Ćaćo Rodriges, pojavio se i Ljulj kada je bilo najvažnije - i usledio je preokret.
Tako je posle serije koja je trajala od 25. aprila do 10. maja rešena pobedom Reala. Partizan je ostao praznih ruku.
Imao je 2:0 u seriji, imao je 18 razlike u jednom momentu u majstorici, ali ništa od toga nije bilo dovoljno.
 Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
SPORT
Obradović za Sputnjik posle istorijskog uspeha: Čekao sam 18 godina – važno je ostati svoj i verovati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala