- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kovačević najavio podizanje spomenika maršalu Žukovu u Nikšiću

© Sputnik / Senka MilošMarko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić
Marko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da lokalna samouprava redovno izvršava svoje obaveze pa tako i obeležava važne datume, kako je bilo i za 9. maj Dan pobede nad fašizmom i da je čestitao građanima taj dan i bio privatno odsutan iz zemlje.
„U želji da ojačamo svest o značaju pobede nad fašizmom i nacizmom i značaju sloma Hitlerove Nemačke najavio sam da ću predložiti da maršal Georgij Žukov kao onaj ko je predvodio napad direktno na Hitlera i nacističku Nemačku, dobije spomen obeležje u Nikšiću“, kazao je Kovačević „Vijestima“.
Istakao je da nikada nećemo zaboraviti 6. april 1941. godine i brutalni napad nacista na kraljevinu Jugoslaviju i sve ono što je potom usledilo.

„Zato je Dan pobede nad fašizmom važan datum koji treba obeležavati i na mnogo većem nivou od prostog čestitanja i polaganja venaca na čemu će lokalna samouprava Nikšića ubuduće insistirati“, istakao je Kovačević.

Kovačević je za 9. maj na društvenim mrežama objavio da je slomljena kičma nacizmu i Hitlerovoj Nemačkoj, te da taj dan treba obeležavati i na mnogo većem nivou od prostog čestitanja i polaganja venaca kao i da će lokalna samouprava Nikšić na tome ubuduće insistirati.
„Nezavisno od ideoloških stavova svi dugujemo zahvalnost junačkoj vojsci pod komandom maršala Žukova koja je imala presudnu ulogu u oslobađanju čitave Evrope pa i tadašnje Jugoslavije od te najveće pošasti koja je zadesila čovečanstvo“, istakao je Kovačević.
Kako je naveo, „današnji 'antifašisti' u Crnoj Gori ovaj dan ne smeju nazvati Danom pobede i to govori dovoljno o njihovom antifašizmu“.
„Predložiću u narednom periodu da maršal Georgij Žukov kao simbol sloma Hitlera i njegovih ideja dobije spomen obeležje u Nikšiću“, dodao je Kovačević.
Kako je kazao Kovačević, „kao i u slučaju onoga ko je izvršio atentat na Anta Pavelića očekujem da će i u slučaju čoveka koji je porazio Hitlera biti „antifašista“ kojima će ova ideja smetati. Kivnih jer ih tako prepoznajemo“.
„Slava herojima Velikog rata koji su slomili kičmu nacistima“, zaključio je Kovačević.
Tradicionalno hodočašće od Podgorice do Ostroga - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
DRUŠTVO
Počelo 21. tradicionalno hodočašće od Podgorice do Ostroga /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala