- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dante otvorio dušu posle bolnog poraza: „Pokazali su da su prljavi – nisam dobio ni izvinjenje“

© Sputnik / Lola Đorđević Dante Egzum
 Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana teško su uspevali da savladaju emocije posle poraza od Real Madrida, a gotovo uvek smireni Dante Egzum progovorio je o utakmici u kojoj je povređen i otkrio da od Geršona Jabuselea koji ga je rvačkim zahvatom oborio na pod nije dobio ni izvinjenje.
Na kraju prvog poluvremena delovalo je da će Partizan po treći put srušiti Real na njihovom terenu, ali usledio je preokret koji će dugo boleti crno-bele. Teško je bilo i Danteu Egzumu da iznese prve utiske posle poraza.
„Nema šta da se kaže. Mogu da prodaju priču kako smo mi prljavi, ali su oni pokazali da su prljavi i to je tako“, rekao je utučeni Egzum aludirajući na drugu utakmicu u seriji.
Crno-beli su u plej-of seriji vodili sa 2:0, ali pred sam kraj druge utakmice u Madridu došlo je do tuče među igračima zbog čega je Partizan u Beogradu morao da igra bez Kevina Pantera na obe i Matijasa Lesora na jednoj utakmici.
Egzum smatra da je ta utakmica bila presudna za pad ekipe koja ne samo da je igrala bez dva važna igrača nego je i on igrao povređen.
Jako smo razočarani, zaslužili smo da idemo dalje, svi to znaju. Mnogo toga se promenilo kada sam bačen na parket u onoj utakmici, definitivno. Suspendovali su dvojicu naših igrača, ja sam igrao povređen sve ove utakmice. Šta drugo da kažem“, iskren je Egzum.
Australijanac je otkrio da nije dobio izvinjenje od Geršona Jabuselea koji ga je tokom pomenute tuče svom snagom preturio na parket, a prilikom tog pada Egzum je povredio prst na nozi.
„Smešno je sve ovo, oni su kontrolisali ceo narativ ove serije, kakve su priče izlazile u medijima, izvinjenja svih njih… Meni se Jabusele nije direktno izvinio. To pokazuje kakvi su, kakva je situacija bila na parketu. Držaćemo glavu visoko, foksuiraćemo se na ABA ligu“, rekao je Egzum.
Košarkaš Partizana smatra da je njegov tim oštećen prilikom dodeljivanja kazni posle tuče jer je Real prošao sa „blagim“ kaznama.
„Svako ko je igrao košarku zna da su kazne suviše blage bile za Real. Svi su bili šokirani time što je Jabusele kažnjen na samo pet utakmica, kao da smo u „Kečerima, a ne košarci. Šta da kažem… Ne bi se mnogo toga promenilo i da je probao da se izvini, ali nije ništa. Oni su to sve radili preko medija, Evroliga je to progutala i dala blage kazne“, nije želeo da ćuti Egzum.
Upravo to što su Panter i Lesor morali da izostanu sa obe odnosno sa jedne utakmice poremetilo je crno-bele. Amerikanac i Francuz tokom cele sezone znali su da u ključnim trenucima prelome utakmicu što je falilo u Beogradu.
„Suspenzije Pantera i Lesora definitivno su okrenule seriju. Panter je probao da me odbrani od nekog ko me je napao i udarao s leđa i taj neko dobije jednu utakmicu suspenzije, a Kevin dve, iako me brani. Smešno je ovo, znali su tačno šta rade. Imali smo ovu utakmicu, morali smo da je dobijemo, ali definitivno se momentum serije promenio posle druge utakmice“.podvlači australijski reprezentativac.
Kada je reč o poslednjem meču u Madridu Egzum je istakao da sa faulovi bili jedan od problema, ali je otkrio da ekipa nije bila zadovoljna ni suđenjem.
„Brzo smo ušli u problem sa faulovima, menjale su se petorke često. Nismo bili zadovoljni nekim odlukama sudija, nekim stvarima koje nisu svirane i šta su oni radili. Oni očigledno dobro znaju kako da ukaljaju utakmicu. Oni su znali kako da igraju i drže pritisak. Kada je bilo najbitnije, pogađali su važne šuteve“, rekao je Egzum.
Iako je istakao da će se ekipa okrenuti ABA ligi, Egzum ne krije da će ovaj poraz dugo boleti i njega i saigrače jer smatra da su crno-beli zaslužili kartu za Kaunas.
„Ovo će nas dugo boleti… Trebalo bi da idemo u Kaunas, sada više ne možemo ništa da promenimo. Sada treba da malo izduvamo glave i okrenemo se na ABA ligu. Ako možemo da izvučemo nešto dobro iz ovoga, pokušaćemo. Trebalo je da završimo ovo na našu stranu“.zaključio je Dante Egzum.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Željko ponosan uprkos bolnom padu u Madridu: „Igrači su tužni, okrećemo se novom cilju“
Partizan - Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Tako blizu, a tako daleko – Partizan vodio 18 razlike, Real ide na Fajnal for
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Panter oborio rekord Rakočevića star 14 godina!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala