- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je u pravu kada su svi u pravu? /video/

© AP Photo / Manu FernandezKevin De Brujne
Kevin De Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
Bez sumnje spektakularan pogodak fudbalera Mančester sitija Kevina de Brujnea u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona ostaće upamćen, ali jednako tako i sve što se događalo pre i posle briljantnog šuta koji nije uspeo da odbrani njegov zemljak Tibo Kurtoa.
Belgijanac je u 67. minutu utakmice postigao prelep gol za konačnih 1:1 u Madridu, a potom su se pojavile mnoge kontroverze.
Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Kum na kuma: „Trenutno ne možemo da razgovaramo“
Snimci tvrde da je sporna situacija koja je prethodila golu, momenat kada je Kajl Voker proigrao Bernarda Silvu, a kada je lopta prešla granice igrališta i završila u autu.
„VAR treba da proveri, da li je pogodak regularan ili ne. U ovakvoj situaciji, trebalo je da intervenišu. Nisu ulazili u dublju analizu“, rekao je Arsen Venger, direktor FIFA za globalni fudbalski razvoj.
Daleko ljutitiji bio je trener Reala Karlo Ančeloti.
„Lopta je izašla napolje, video sam to, ali ne mogu da razumem zašto sudija nije pogledao VAR. Imate snimke, beIN je pokazao da je lopta izašla. Svi smo to videli, 3D tehnologija je pokazala… Ali VAR nije video. Sitijev gol je trebalo da bude korner za nas, sudija nije obratio pažnju na mnogo stvari. Rekao sam mu da bi kartone trebalo da deli onima na terenu, ne nama koji smo pored“, rekao je Ančeloti.
Ipak, usledilo je novo tumačenje.
„Čak i da je lopta izašla čitav metar izvan terena, pošto je lopta potom stigla do Kamavinge, to je drugi napad. To je tehnička odluka u koju se VAR ne meša. Ne radi se o istom napadu. Drugačije bi bilo da Kamavinga nije oduzeo loptu, a da je Siti postigao gol. U tom slučaju da, VAR bi se umešao. Ključ je u Kamavinginom oduzimanju lopte i lošem dodavanju koje je usledilo", rekao je bivši sudija Ituralde Gonsales.
I sudijski ekspert Pavel Fernandes ima sličan stav.
„VAR nije mogao da reaguje, jer napad engleskog tima počinje posle izgubljenje lopte Kamavinge. Snimak ne može da se vrati toliko unazad“, istakao je Fernandes.
Dakle, svi su u pravu – i niko nije u pravu, lopta jeste izašla, ali i nije izašla...
Moderni fudbal...
Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Kum na kuma: „Trenutno ne možemo da razgovaramo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala