- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nakon blokade Sputnjika u Francuskoj vlasti prete i medijima koji prenose vesti ruskih medija

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/SoWhat / Avenija Šanzelize i Trijumfalna kapija u Parizu
Avenija Šanzelize i Trijumfalna kapija u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
U okviru novog zakona „o bezbednosti digitalnog prostora“, francuske vlasti će blokirati veb-sajtove koji prenose informacije medija koje se nalaze pod sankcijama, izjavio je francuski ministar za digitalizaciju i telekomunikaciju Žan Noel Baro, navodeći kao primer Sputnjik i RT Frans.
„U okviru naših mera za zaštitu demokratije, blokiraćemo sajtove koji prenose sadržaje medija koji se nalaze pod međunarodnim sankcijama, poput onih koje je EU donela protiv RT Frans i Sputnjika. Ova mera će dopuniti naš arsenal za borbu protiv propagande neprijatelja demokratije", rekao je na brifingu nakon sednice Saveta ministara na kojoj je predstavljen predlog zakona.
Kako su saopštili u ministarstvu, ova mera će omogućiti da se bore protiv dezinformacija i da se građani zaštite u digitalnom prostoru, posebno od propagandnog sadržaja koji se širi. Član 4. predloga zakona, koji propisuje ove mere, proširiće ovlašćenja i medijskom regulatoru Arcom, kako bi on mogao da uvodi restriktivne mere protiv medija. Prema Baroovim rečima, početkom jula bi predlog zakona trebalo da se pojavi u Senatu (gornjem domu parlamenta).
U martu, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, Evropska komisija je uvela zabranu prenosa signala RT Frans i radija Sputnjik Francuska. Ubrzo nakon toga, francuski medijski regulator Arcom objavio je da se obustavlja emitovanje ovih medija u Francuskoj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala