- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović preskočio „ponos Izraela“ i odveo Monako na Fajnal-for

© AFP 2023 / VALERY HACHEMonako Makabi
Monako Makabi - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Monaka koje s klupe vodi srpski stručnjak Saša Obradović, plasirali su se na Fajnal-for u Kaunasu, nakon što su pred svojim navijačima pobedili Makabi Tel Aviv u majstorici rezultatom 97:86. To je najveći uspeh u istoriji kluba iz Kneževine na evropskoj sceni.
Posle uvodne NBA četvrtine u kojoj je palo čak 59 poena, gosti su završili prvu četvrtinu sa sedam poena viška (26:33), ali je zatim usledila serija od 15:0 domaće ekipe, kojom je načinjen veliki preokret na 41:33, čime je i izjednačen prethodni rekord postavljen u utakmici između Olimpijakosa i Fenerbahčea.
Ipak, Makabi je uspeo da uhvati priključak, čak i preokrene, ali su košarkaši Monaka do poluvremena vratili prednost na četiri poena (53:49). Nastavio je Monako u istom ritmu, podigao je vođstvo, ali se Makabi vratio na 61:61, međutim domaći su stigli do dva poena viška pred odlučujući kvartal.
U nastavku drama i izuzetno čvrste odbrane, na obe strane s jako malim brojem poena. Posle šest minuta četvrte četvrtine, svega 15 poena - 6:9, za rezultat 78:79. Jasno je da je ogroman ulog i plasman na Fajnal-for u Kaunasu učinio svoje.
Usledila je mini-serija Monaka 7:0, koji je odmakao na 86:79 i tada je praktično prelomljen meč u korist domaćeg sastava.
Nije više bilo povratka za „ponos Izraela“. Gosti su pokušali, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Monako, koji se posle Barselone i Olimpijakosa domogao završnog turnira u litvanskom Kaunasu.
Impresivnu odlučujuću četvrtinu odigrali su izabranici Saše Obradovića, koju su rešili u svoju korist rezultatom 25:16 i konačnih 97:86.
Najefikasniji pojedinac susret bio je Vejd Baldvin iz Makabija sa 27 postignutih poena, imao je šest skokova i sedam asistencija, s druge strane Amerikanac Majk Džejms ubacio je 21 poen za Monako, baš koliko i Džordan Lojd.
Brus Braun - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Pomoć za Jokića u pravom momentu – dve rečenice su probudile „uspavane“ /video/
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
SPORT
Madridom se ori crno-bela pesma – u dva glasa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala