- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik u Podgorici: Ne dozvolite da vam budućnost kroji neki Eskobar

© Sputnik / Boban NovovićMilorad Dodik i Andrija Mandić
Milorad Dodik i Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2023
Pratite nas
Nova srpska demokratije obeležila je slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Šipčaniku nedaleko od Podgorice. Predsjednik Republike Srpske Dodik poručio je Srbima da ne pristaju na to da budu robovi u svojoj državi i da im sudbinu ne kroje neki Eskobari.
“Došao sam ovde da vam izrazim zahvalnost za dugu borbu koju ste vodili, braneći prava našeg naroda i očuvanje srpskog identiteta. Treba da se sklone svi oni koji ne žele da vide rezultate te borbe. Ne treba pokleknuti i pristati da neko drugi određuje ono što što vama ovde u Crnoj Gori pripada”, poručio je Dodik.
Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, zahvalio se brojnim gostima uz podsećanje da je partija na čijem je čelu, kao i ceo Demokratski front, kao i još neke partije dali ogroman doprinos u slamanju bivšeg režima, kao i porazu Mila Đukanovića na predsedničkim izborima.

“Uz našu ogromnu podršku oboren je režim Mila Đukanovća Ali, mi ne pristajemo da se Crnom Gorom upravlja iz par ambasada. Ja verujem da je većina građana Crne Gore prozrela taj dosadšnji način da ih pobedite na izborima, imate podršku naroda, a onda iz neke ambasade dođe neki činovnik i kaže- vi ne možete Srbi u vlast, a svi drugi mogu”, kazao je Mandić.

Slavi Nove srpske demokratije prisustvovao je i njegova ekselencija ambasador Ruske Federacije Vladislav Maslenikov, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Nebojša Medojević, predsjednik Demosa Miodrag Lekić, Radničke Maksim Vučinić, Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, visoki funkcioneri svih konstituenata DF-a, brojne ličnosti iz javnog života Crne Gore, proslavljeni publicista i književni kritičar Želidrag Nikčević i drugi...
Ovo sabranje pozdravio je episkop buenosajerski i južnocentralnoamerički Kirilo poželevši uspeha u radu Novoj srpskoj demokratiji i svim Srbima ma gde se nalazili u svetu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala