- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Učionica u kojoj su ubijeni učenici više se neće koristiti

© Sputnik / Predrag VasiljevićPaljenje sveća ispred škole "Vladislav Ribnikar"
Paljenje sveća ispred škole Vladislav Ribnikar - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Dejan Ristić, direktor Muzeja žrtava genocida, koji je i član saveta roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ rekao je da se učionica u kojoj se prošle nedelje desio masakr nikada više neće koristiti. To je učionica u kojoj je ubijeno petoro dece odeljenja 7/2 i ranjeno šestoro đaka i nastavnica.
„Svi zajedno smo doneli odluku o tome, na nivou škole, to je da ta učionica u kojoj se desio zločin više nikada ne bude korišćena kao učionica. Postaće memorijalna učionica, posvećena dečici koja su stradala, dečici koja su ranjena i koja će se Bože zdravlja oporaviti i našem Draganu, tom divnom čuvaru koji je bdeo nad našom decom u ono vreme kada su se ona nalazila u školi“, rekao je Ristić za emisiju „Oko“ RTS-a.
Prema njegovim rečima, ako pokuša da napravi paralelu, u našoj prošlosti, koja bi donekle ličila na ovu tragediji, onda bi to bilo streljanje đaka u Kragujevcu oktobra 1941. godine.
„To su deca koja su izvedena iz škole i streljana. Ovaj put su naša deca streljana u školi. Veoma je važno da budemo svesni toga šta se desilo, koje su to razarajuće posledice po društvo“, naveo je Ristić i dodao da je ovo tragedija koja je potpuno razorila srpsko društvo.
Masakr u školi u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
DRUŠTVO
MUP: Učenik u osnovnoj školi u Beogradu ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala