- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Smještaj u Budvi ovog ljeta 20 odsto skuplji nego lani

© Sputnik / Olьga Golovko / Uđi u bazu fotografijaBudva
Budva - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Nemanja Kralj, zamjenik direktora Turističke organizacije Budva saopštio je Sputnjiku da će u crnogorskoj metropoli turizma ovog ljeta cijene smještaja biti veće do 20 odsto u odnosu na predhodno ljeto.
„Konkretno, cijena noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvjezdice biće po osobi od 28, do 46 eura. Dakle, govorim o špicu turističke sezone u julu i avgustu. U hotelima sa četiri zvjezdice cijena noćenja sa doručkom je od 37 do 140 eura, a u hotelima sa pet zvjezdica od 160 do 270 eura za noć“, rekao je Kralj.
Sagovornik Sputnjika je naveo da će, što se privatnog smještaja tiče, cijena kreveta u dvokrevetnoj sobi biti od 20 do 50 eura za noć.
„Kada su u pitanju apartmani, cijena smještaja za četvoročlanu porodicu se kreće od 60 eura za noć pa naviše, ima ih koji se izdaju i za 200 eura, zavisi od kategorije apartmana, lokacije, čime apartman raspolaže, šta se nudi gostu”, ističe Kralj.
Naš sagovornik ukazuje da su cijene smještaja tokom maja i juna skoro za upola cijene niže, kao i za septembar i oktobar.
„Mi smo imali odličnu posjetu i tokom maja, zbog karnevalskih svečanosti. Očekujemo da će, po tradiciji, i ovog ljeta Budva biti odlično posjećena, inetresovanje je već u predsezoni dobro. Predhodnih godina bilo je i dobro intrersovanje turista za podsezonu”, poručuje Kralj.
Plaža Mogren u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
DRUŠTVO
Za šetnju starom Budvom u kupaćem kostimu kazna 200 evra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala