- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Lideri ZND podržavaju Rusiju u borbi protiv nacizma

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaVojnici paradnih posada na vojnoj paradi u čast 78. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu na Crvenom trgu u Moskvi.
Vojnici paradnih posada na vojnoj paradi u čast 78. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu na Crvenom trgu u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Lideri zemalja Zajednice Nezavisnih Država podržavaju Rusiju u njenoj borbi protiv neonacizma, izjavio je pre ceremonije polaganja venaca na Spomenik pobede u Minsku ambasador Rusije u Belorusiji Boris Grizlov.

„Svi shvataju da je neophodno pobediti neonacizam u nastajanju. A ovo je veoma važan dokaz. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da nam je objavljen rat i zato moramo na pravi način odgovoriti na to“, rekao je diplomata novinarima.

Grizlov je istakao da Rusija i Belorusija dele isti pogled na istoriju.
„To je vrlo važno. Narodi Rusije i Belorusije su potekli sa jedne zajedničke teritorije, iz naše jedine zajedničke Otadžbine“, naglasio je amabasador.
Na proslavu Dana pobede u Moskvu su doputovali lideri gotovo svih zemalja ZND: Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana, Turkmenistana (pridruženi član Zajednice) i Uzbekistana. Lideri su sa centralne tribine na Crvenom trgu gledali Paradu pobede, a zatim su položili cveće na spomenik Neznanom vojniku u Aleksandrovskom sadu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na Paradi pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
RUSIJA
Ključne poruke Vladimira Putina na Dan pobede /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala